Welkom Welkom
Op deze website vind je informatie over de protestantse wijkgemeente De Open Hof.

Waardevol
dat ben je
dat willen wij zijn
voor elkaar
voor de aarde
in naam van God

 
lees meer »
 
Bij de zondag

Bij de zondag

Zondag 16 mei

Zondag 16 mei is een bijzondere zondag, want de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren, genaamd ‘Wezenzondag’. Jezus is gestorven, opgenomen door de Hemel en verweesd zitten de discipelen bij elkaar: ‘hoe nu verder?’. De lezing van deze zondag gaat over Jezus die voor de wereld bidt (Joh. 17: 14-26). Is dat een antwoord op de vraag ‘hoe nu verder?’. Moeten wij misschien bidden? Maar wat helpt dat? Daarom het thema: Bid jij nog? Want bidden helpt – alleen misschien op een andere manier dan jij nu denkt..

Bekijk de dienst om 10.00 uur op kerkdienstgemist.nl

 
Vanuit de wijkkerkenraad Vanuit de wijkkerkenraad

Voorlopig vieren we onze diensten online.

U bent elke zondag om 10 uur van harte welkom in onze online dienst op kerkdienstgemist.nl.

 
Collectes

Collectes

Zondag 16 mei

  • De eerste collecte is voor het eigen wijkwerk.

  • De tweede collecte is voor stichting De Instap

  • Elke week wordt er ook voor het kinderdoel Kinder Vakantie week Ede gecollecteerd.

lees meer »
 
De geest en de handschoen

De geest en de handschoen
Een vreemde titel boven dit artikel. Geen sprookje! Nee, bedoeld allereerst om de aandacht te trekken: ‘waar gaat dit in Godsnaam over?’ En in de tweede plaats, inhoudelijk, omdat het gaat om ‘inspiratie’ en om ‘oppakken van waartoe je bent bestemd’. Maar dat ‘bekt’ niet als titel en klinkt bovendien levenszwaar!

Toch is het wel de essentie van de hieronder geschreven woorden. Waarbij ik wil beginnen met de vraag waarom God, geloof en kerk voor mij in het leven van betekenis zijn.
lees meer »
 
Zin op Zondag een wekelijkse surprise! Zin op Zondag een wekelijkse surprise!
Iedere zondagmiddag organiseert de werkgroep ‘Kerk met Stip’ een eetmiddag in de zaal naast de Lutherse kerk. Wekelijks komen zo’n  20 tot 25 gasten naar ‘Zin op Zondag’, voor een praatje en een gezamenlijke maaltijd. De gasten zijn allerlei mensen, waaronder  mensen met een klein sociaal netwerk. Zoals de man die ons vertelt inmiddels 15 jaar op straat te leven. Voor de vrouw die het erg waardeert haar hart te kunnen luchten na een zeer stressvolle week “en niemand met wie ik kon praten.”
lees meer »