Kerk in de wijk Kerk in de wijk
De Open Hof probeert geloven zichtbaar te maken in de wijk. Het zijn niet alleen de ambtsdragers die hieraan meedoen, maar juist ook de gewone gemeenteleden. In en rond De Open Hof dragen we bij  aan verschillende sociale activiteiten onder de noemer Zorgzame Kerk.

Zo lopen elke week gemiddeld 25 statushouders vanuit de omringende flats binnen om met vrijwillgers te oefenen met de Nederlandse taal en cultuur. Elke zondagmiddag organiseren we in het centrum van Ede de lunchinloop Zin op Zondag. Elk maand schuiven we aan bij de Kwartiertafel, een netwerkbijeenkomst van professionals en vrijwilligers in Veldhuizen waar sociale hulpvragen uit de Edese woonwijken Veldhuizen en Kernhem onder elkaar worden verdeeld.

Een kweekvijver voor deze wijkactiviteiten zijn de One-kringen. Groepjes mensen, zowel kerkelijk, rand- als buitenkerkelijk die omzien naar elkaar en in hun omgeving. De ene kring doet dat wandelend, kokend of etend, de ander verdiept zich in geloofsverhalen, of kenmerkt zich als een (buurt)kring. Als kerk in de wijk zijn we er om te signaleren, zonodig te protesteren maar vooral om te verbinden. Daarmee proberen we iets toe te voegen aan de wijk en legitmeren we ons bestaansrecht als protestantse, zorgzame ontmoetingskerk: een Open Hof.
terug