Oproep vrijwilligers "Leren spreken Nederlandse taal

Oproep vrijwilligers "Leren spreken Nederlandse taal
Vindt u het leuk om iets voor anderen te betekenen? Dan is de taalondersteuning in de Open Hof misschien wel wat voor u! 
De taalondersteuning wordt gegeven door zo’n 15 vrijwilligers die actief zijn bij de 2 protestantse wijkgemeenten de Open Hof en de Ark.
De deelnemers zijn statushouders of mensen die al langer in Nederland wonen maar de taal graag beter willen leren spreken en begrijpen. Communicatietijdens de taalondersteuning vindt plaats in het Nederlands. Het gaat om het oefenen in de praktijk met het spreken en begrijpen van de Nederlandse taal. Dit kan via conversatie, het doen van diverse taalactiviteiten en het herhalen van huiswerkopdrachten, zodat op een speelse manier de taal geoefend kan worden. Invulling vindt plaats in overleg tussen de deelnemer en vrijwilliger. 
 
Affiniteit met mensen met een andere culturele achtergrond is een pré! Flexibel zijn is een must, want het is een open inloop. Dit betekent dat het aantal deelnemers per keer wisselt en daarmee ook de samenstelling van het groepje waarin geoefend wordt. Het streven is om deelnemers van hetzelfde taalniveau met de vrijwilliger te laten oefenen. 
Behalve het spreken van de Nederlandse taal, is er ook plaats voor ontmoeting van elkaar tijdens de pauze’s. Via het Taalhuis Ede wordt een cursus aangeboden, waarin u als vrijwilliger handvatten en tips krijgt aangeboden voor het aanleren van taal. 
 
Vanaf 28 augustus 2018 wordt het traject vervolgd, en is het wekelijks (met uitzondering van schoolvakanties) op dinsdagmiddag van 13.30 - 16.30 en dinsdagavond van 19.00 - 21.00. 
We kunnen u bij beide momenten goed gebruiken, maar vindt u het leuk om of alleen op de middag of de avond te komen, dan is dit ook mogelijk!
 
Mocht u vragen hebben of u willen opgeven als vrijwilliger dan kunt u terecht bij:
Sijtze Roosjen, mail, tel. 0629383916.
Werkgroep Zorgzame Kerk
terug