Zin op Zondag een wekelijkse surprise! Zin op Zondag een wekelijkse surprise!
Iedere zondagmiddag organiseert de werkgroep ‘Kerk met Stip’ een eetmiddag in de zaal naast de Lutherse kerk. Wekelijks komen zo’n  20 tot 25 gasten naar ‘Zin op Zondag’, voor een praatje en een gezamenlijke maaltijd. De gasten zijn allerlei mensen, waaronder mensen met een klein sociaal netwerk. Zoals de man die ons vertelt inmiddels 15 jaar op straat te leven. Voor de vrouw die het erg waardeert haar hart te kunnen luchten na een zeer stressvolle week “en niemand met wie ik kon praten.”

Op de vaak zo stille en ook eenzame zondag: een kopje koffie, we bereiden een maaltijd voor. Daar geniet men van. De sfeer is rustig, ontspannen, we maken veel geintjes. Wij, vrijwilligers (voor koken en babbelen) en gasten kennen elkaar inmiddels goed. Er is een kaarsenmoment: een waxinelichtje dat wordt ontstoken aan de paaskaars.

Met een groep van circa 20 vrijwilligers bereiden we de maaltijden en hebben we een praatje met onze gasten. We kunnen altijd versterking voor onze vrijwilligerspoule gebruiken. Om 13.15 starten we de voorbereidingen en van 14.00 tot 16.00 uur houden we onze maaltijd.

In de periode januari-april 2021 zijn wij, vanwege corona, gestopt met het uitdelen van onze maaltijden. In mei zijn we weer gestart en inmiddels schuiven onze gasten weer aan onze tafel(s) aan.
Voor meer informatie of voor opgave als vrijwilliger, neem contact op met Han Pol, via H.Pol61@gmail.com of via 06-28795597. 
terug